Neseplastikk

Neseplastikk

Vurderer du nesekirurgi? Ta gjerne kontakt med oss for å avtale en konsultasjon. Nesekirurg Øystein Eskeland har mange års erfaring innen medisinsk og plastisk nesekirurgi.

Les mer om vår bakgrunn og erfaring

Hva er neseplastikk?

Stjeler nesen for mye oppmerksomhet i forhold til andre ansiktstrekk kan den fort oppleves som sjenerende. Dette kan skyldes tidligere skade eller en medfødt/arvelig form på nesen. Neseplastikk kan bidra til et mer harmonisk uttrykk.

Neseplastikk er et av de mest kompliserte estetisk kirurgiske inngrepene i ansiktet, da det ofte innebærer at man må forandre både formen av bein, brusk og hud. Hver millimeter er avgjørende fordi asymmetri er spesielt synlig i ansiktets midtlinje. 

Neseplastikk heter Rhinoplastikk på latin. Rhino betyr nese, mens plastikk betyr å forme. Kosmetisk nesekirurgi går ut på å forandre neseformen slik at den passer bedre inn med resten av ansiktet. Ofte innebærer dette at man gjør nesen mindre, men det kan også innebære at man gir den mer definisjon og finesse.

Les mer om hva som er mulig å få til med neseplastikk

Forventningsavklaring

Neseoperasjon - kirurg Øystein Eskeland

Hos nesekirurg Øystein Eskeland er samtale og undersøkelse de viktigste verktøyene for å oppnå et resultat pasienten vil være fornøyd med. Pasientens ønske blir satt i fokus. Ved hjelp av blant annet dataanimasjon kan han gi et bilde av hvilke forandringer man kan oppnå. 

Det dannes en felles forståelse for hva som er oppnåelig ved kirurgisk behandling slik at forventningene blir realistiske. Som øre-nese-hals-spesialist vil Eskeland alltid bruke teknikker som sikrer optimal nesepusting. Nesetetthet som blant annet skyldes skjev neseskillevegg vil derfor samtidig bli rettet under operasjonen.